top of page

İspanyol usulü cheesecake tarifi

İspanya'da "tarta de queso" adıyla birçok bar ve restoranın menüsünde tatlı olarak cheesecake servis edilir. Diğer cheesecakelerden farkı ise içinin çok yumuşak, bıldır bıldır oynayan bir kıvamda olması ve üstünde herhangi bir sos olmadan servis edilmesi. Peki bu kekin orijinal tarifini bir İspanyol’dan öğrenmeye ne dersiniz?


(Eğer direkt olarak tarif videosunu izlemek isterseniz buraya tıklayın!)


Malzemeler:



1 paket pötibör bisküvi

100 gr tereyağı

600 gram labne peynir

200 gram toz ÅŸeker

400 gram krema

6 tane yumurta

1 tutam tuz


Yapılışı:


Fırını 200 derecede önceden ısıtın. 1 paket pötibör bisküviyi rondo yardımı ile öğütün. 100 gram tereyağını ocakta erittikten sonra bunun üzerine dökün ve iyice karıştırın. Bunu keki yapacağınız kalıbın dibine dökün ve kekin tabanı haline getirin. Sonra başka bir kapta 6 yumurtayı kırıp karıştırın. İçine şeker ve kremayı da ekleyin. İsterseniz yine rondo yardımı ile iyice öğütün. Bir tutam tuz koyun, karıştırın ve bunu da kek kalıbına dökün. Isınmış olan fırına alt ve üstten ısı alacak ayarda koyun ve 35-40 dakika pişirin. Bu kek piştiği halde içi biraz sıvı kalacaktır, merak etmeyin. Soğuduktan sonra hâlâ yumuşak ama biraz daha yenecek kıvamda olacaktır. Yanına çayınızı kahvenizi de alıp afiyetle yiyebilirsiniz :)




YouTube'daki cheesecake tarifi videomuzu da izleyebilirsiniz:


¡Buen provecho! Afiyet olsun!

ispanya profil yeni.jpg

Ä°yi ki geldiniz!

EÄŸer Ä°spanya'yı bir Türk ve Ä°spanyol çiftin gözünden görmek istiyorsanız ve Ä°spanyol mutfağı, kültürü, dili, filmleri ve müzikleri ile ilgili fikirlerimizi merak ediyorsanız, sizin de sevdiÄŸiniz ve hayatınızı paylaÅŸmak istediÄŸiniz kiÅŸi yabancıysa, hayatta bizimkine benzer yollardan geçtiyseniz doÄŸru yerdesiniz. Bu blog sizin için :) 

Yeni yazılarımız posta kutunuza gelsin!

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page